Tri Den meštrov, obiski in spomini

Tudi letos, na prvo septembrsko nedeljo, so predstavili svoje izdelke, dobrote in mojstrovanje - meštri z Goričkoga. Izbrali pa so novo prizorišče, in sicer velik prostor ob športnem igrišču v Križevcih, prav ob pdftabli, ki vabi na obisk Vidrinega centra AQUALUTRA. In prav je tako. Tudi center so namreč gradili gorički mojstri. Veliko znanja in mojstrovanja - predvsem tesarskega - je bilo potrebno, da je zrasel tak, kot je: iz goričkih borov in drugih naravnih materialov, z varčnim načinom ogrevanja, rastlinsko čistilno napravo in še s čim, kar je za zdaj ostalo le v načrtih.

Preberi več

Polhov škorenj po Erjavcu

Prejšnji večer je po dolgem vročem dnevu, preživetem na avtocesti, moj mobilni telefon ostal v avtomobilu. Ni se mi zdelo verjetno, da bi me kdo pogrešil, vendar nikoli ne moreš vedeti, kdaj bo kakšno vidro povozil avto in naš VIDRAFON je vezan na moj osebni telefon. STOPVIDRA, to je ob vsakem času mogoče. Torej je bilo treba po telefon.

Preberi več

7 - Nedeljski zajtrk drugič - obračun z dodano vrednostjo

Drugi teden prostovoljskega tabora je minil, kot bi mignil. Vsak dan sem skušala zvečer zapisati dnevniške vtise pa zraven omagala in se, še zmeraj z dlanmi na računalniku, zbudila sredi noči, ko je že vse potihnilo; le še moja glinena Pomelajeva svetilka s senčnikom iz koruznega ličja je svetila, čepeč v soju njene svetlobe pa me je očitajoče gledala najlepša mala plastika vidre pod soncem, nastala pod spretnimi rokami našega švicarskega prijatelja Uelija Iffa, ki je bil glino zanjo skopal kar z brega Peskovskega potoka. Tako je v celoti ohranil njeno avtentičnost, tako v pogledu materiala kot vidrinega življenjskega prostora. Kako nezmotljivo je ujel njeno živahno pronicljivost, značaj sposobnega plenilca, ki mu je lov šala in zabava.

Preberi več