3. Parlament mladih 2014 v znamenju reke Save

Parlament mladihZa obeležitev 1. junija - mednarodnega Dneva reke Save je bilo tudi letos predvidenih več dogodkov, ki pa so bili zaradi tragičnih poplav na Balkanu prestavljeni ali odpovedani.

3. parlament mladih, katerega del je tudi projekt Sava povezuje, bo potekal v petek 19. in soboto, 20. septembra 2014 v Ljubljani, in sicer v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) in na Špici ob Ljubljanici.

Na 3. Parlamentu mladih bo sodelovalo osem srednjih šol iz držav Savskega bazena (Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija in Slovenija), ki so bile zbrane na natečaju za izdelavo scenarija za risani filma z naslovom „Vode v porečju reke Save- razvoj in varstvo“. Ena šola iz Slovenije pa je bila izbrana v okviru projekta mojareka.si.

Lutra Inštitut bo za udeležence parlamenta organiziral orientacijski pohod "Spoznaj reko Ljubljanico" in debato "V besedi je moč - za reko Savo". V petek, 19.9.2014, ste od 14. do 17. ure vabljeni na strat pohoda na Špico, kjer bo na ogled tudi stojnica "Biodiverziteta Save", v soboto, 20.9.2014, ob 12. uri pa lahko prisluhnete debati na temo trajnostnega upravljanja vodnih virov. Debata bo odprta za javnost in bo potekala v angleškem jeziku v dvorani BIC-a. Vabljeni.

Organizator dogodka je Mednarodna komisija za Savski bazen, skupaj z Inštitutom Lutra in sponzorji Coca-Cola Hellenic, UNDP ter Mestna občina Ljubljana.

PROGRAM Parlamenta mladih 19.-20. september 2014