Teden slovenskih parkov

Vse vedoželjne ljubitelje narave, predvsem pa obiskovalce Goričkega, vabimo, da v tednu slovenskih parkov obiščete tudi Vidrin informacijski center Aqualutra v Križevcih. Ta bo v času od 20. 5. 2017 do 28. 5. 2017 odprt vsak dan od 10. do 17. ure.  

Predavanje prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj

Aqualutra letak V petek, 31. marca 2017, bo ob 18. uri v centru AQUALUTRA v Križevcih predavala klimatologinja prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj. Govorila bo o podnebnih spremembah, ki so povezane z ostalimi okoljskimi težavami, na primer s kakovostjo zraka, z ekstremnim vremenom, s pomanjkanjem vode, rodovitnih tal in z upadanjem biotske raznovrstnosti. Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj je raziskovalka na področju meteorologije in klimatologije, ki v znanstvenih in poljudnih publikacijah ozavešča civilno družbo in še posebej mladino o globalnih in lokalnih okoljskih vprašanjih.

Prisrčno vabljeni na 1. predavanje v tem letu, ki ga v sklopu projekta Raznoživost organizira Inštitut Lutra!

Kako do centra? http://aquaviva.si/center-aqualutra/kje-smo

 

AQUAVIVA med najboljšimi

Navadili smo se že, da vsa pAquaviva Logo barvniomembnejša elektronska sporočila z Evropske komisije prispejo v petek popoldan in se po možnosti znajdejo med nezaželeno pošto. Ker trenutno nismo vpeti v nobenega od LIFE projektov, sporočila tudi nismo pričakovali. Toda prišlo je. Triletni projekt AQUAVIVA, ki smo ga zaključili konec leta 2014, je bil izbran med pet najboljših informacijskih LIFE projektov za leto 2015! Uuuaauuu!

Preberi več

Odprtje Vidrine sobe na gradu Grad na Goričkem

Odprtje Vidrine sobeLetošnji Svetovni dan voda bomo v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Goričko obeležili v ponedeljek, 23. marca 2015, ob 10.50 uri z odprtjem razstavnega prostora Vidra na gradu Grad Goričko. Vidrina soba je namenjena spoznavanju vodnih ekosistemov in biodiverzitete celinskih voda.

Odprtje bosta pospremili predavanji Marjane Hönigsfeld Adamič z Inštituta Lutra: "Od vidre do žive vode" in prof. dr. Mihaela J. Tomana z Biotehniške fakultete v Ljubljani: "Varstvo voda ali varstvo človeka pred vodami" v viteški dvorani gradu Grad. Ob dogodku po prikazano delovanje vodnih modelov, ki so bili izdelani v okviru projekta Aquaviva. Vabljeni!